avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta - ordonanta sau civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta - ordonanta sau civil

Buna ziua si La Multi Ani!

Am o nelamurire si as avea nevoie de clarificari. Am solicitat in instanta modificarea programului de vizita, am formulat actiune civila si ordonanta. Ordonanta s-a judecat cu fond si apel, decizia de la apel fiind definitiva si executorie.
Actiunea civila s-a judecat fondul, dar este depus apel.
In ceea ce priveste respectarea sentintei, care sentinta este valabila? Cei de la DGASPC Sector 1 sustin ca, conform art 448 alin 1 si art 996 alin 2 se respecta sentinta de la fond cu titlu executoriu, ordonanta nemafiind valabila deoarece exista o sentinta in fondul actiunii civile.
Ma puteti ajuta cu un sfat? Cei de la DGASPC s-au simtit foarte jigniti cand le-am cerut lamuriri si m-au sfatuit sa ma adresez instantei daca nu imi place interpretarea lor.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca am câștigat un proces civil pe cale de ordonanță ... Arstic2020 Arstic2020 Buna ziua. Daca am câștigat un proces civil pe cale de ordonanță presedentiala si am pierdut la fond, iar acum am depus apel, masurile dispuse prin ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Hotărâre executorie program de vizita minor Martonze Martonze Am o nelămurire. De exemplu, există o hotărâre definitivă cu programul de vizită sau cu autoritatea părintească. Se cere schimbarea hotărârii ... (vezi toată discuția)