avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Buna dimineata,suntem patru fratii ,Mama a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Buna dimineata,suntem patru fratii ,Mama a murit, a ...

Mostenire

Buna dimineata,suntem patru fratii ,Mama a murit, a ramas Tata ,frati mei nu se grabesc sa faca succesiunea,as vrea sa stiu daca pot sa ma apuc eu.Tata abia mai vede si nu poate,dar eu nu am nici o cota parte din ea, deoarece casa e cu etaj apartamentul de jos fiind al parintilor si cel de sus al meu si cand sa facut a trebuit sa renunt la partea mea din cel de jos. Sfatuiti-ma cum ar fii mai bine,contract de vanzare cumparare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: symo8na , utilizator 00:05, 18 Ianuarie 2022
symo8na a scris:

... si cand sa facut a trebuit sa renunt la partea mea din cel de jos.


Când s-a făcut ce anume? (când s-a ridicat casa, când s-a făcut vreo împărțeală, când s-a făcut ...ce fel de act, mai exact?)
Dvs. sunteți moștenitor al părintelui dvs. decedat (mama) în cotă egală cu frații dvs./ceilalți copii ai defunctei, indiferent la ce se zice că ați fi renunțat pe vremea când trăia. (renunțarea la moștenirea unui om care nu a murit încă - dacă despre asta ne povestiți - este lovită de nulitate absolută).

A! Puteți acum, după decesul ei, să renunțați la moștenirea ei, din considerente ... morale, bunăoară, dacă știți că ea v-a dăruit deja, încă din timpul vieții, mai mult decât ați fi primit acum, alături de frații dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
Da, puteti cere inceperea dezbaterilor succesorale. Trebuie sa va adresati unui notar care va va indruma ce trebuie sa faceti.
Buna ziua si multumesc.am sa incerc sa explic,cand ne-am casatorit am construit etajul, parintii mei printr-un act de impartire pe apartamente si contract de donatie, mi l-au donat mie si la sotul meu si au consmintit intabularea apartamentului pe numele nostru.Am sa citez cum din act "Subsemnatii donatori declaram ca in afara de fiica donatara,mai avem trei copii,ca ni s-au pus in vedere disp.art 841 din Cod Civil intelegem sa facem aceasta donatiune liber de sarcini,iar in ce-o priveste pe fiica donatara si cu scutire de raport""
Nu aveți ce sa faceți la notar dacă frații nu sunt de acord și nu doresc sa participe la dezbaterea succesiunii.
La notar sunt necesare prezenta și acordul tuturor.
Singura soluție este instanța.
Ce s-ar intampla daca am face succesiunea dupa ce nu mai traieste tata,el ar vrea sa-mi lase mie partea lui,eu avand cea mai multa grija de el.