avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua in urma unui accident rutier in care eu sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua in urma unui accident rutier in care eu sunt vinovat ...

Buna ziua
in urma unui accident rutier in care eu sunt vinovat si nu eram sun influenta alcoolului, soferul celalat are peste 90 zile de ingrijiri medicale.
in situatia in care acum am cazier judiciar curat si sunt studnet ce pedeapsa pot astepta de la instanta ?
va multumesc
Bună ziua.

Dacă șoferul accidentat de dvs. a formulat plângere penală, cu siguranță se va trimite dosarul la instanță, unde veți primi o pedeapsă cu suspendare. Dacă nu a formulat plângere sau acesta și-o retrage, procesul penal nu va exista pe rolul instanței sau, dacă dosarul a ajuns pe rolul instanței, se va dispune ,
Ar fi indicat să aveți un avocat, care să vă reprezinte, pentru ca situația dvs. să fie una mai ușoară și soluția instanței să fie îndreptată spre minimum.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna seara! va deranjez cu inca o intrebare
In cazul nepurtarea centura de siguranță persoana vatamata, putem spune ca este culpa comuna ?
Da, nepurtarea centurii de siguranță atrage după sine și un procent din culpă.

Arminmaleki a scris:

Buna seara! va deranjez cu inca o intrebare
In cazul nepurtarea centura de siguranță persoana vatamata, putem spune ca este culpa comuna ?

Bună ziua,

Lipsa purtării centurii de siguranță poate fi apreciată doar ca pe o culpă, a victimei, în producerea consecințelor și ar comporta discuții doar pe aspectul cuantumului daunelor morale, nicidecum pe culpa în producerea accidentului. Vă sfătuiesc să apelați la un avocat și să nu mai faceți dvs. lectură de pe google, dacă doriți să aveți parte de o strategie eficientă.

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)