avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imobil avariat în urma unor lucrări de tip santier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imobil avariat în urma unor lucrări de tip santier

Bună ziua!

Ma confrunt cu un vecin problematic. Long story short :

Vecinul de deasupra mea s-a apucat de șantier la el în casa (de la scos gresia/ marmura pana la chestii banale). Gestul frumos a fost ca m-a anunțat de aceasta acțiune, a afișat și la întrarea în bloc un mesaj dar aici se termina partea frumoasa.
Din cauza lucrărilor pe care le face, tavanul meu a început sa cada bucata cu bucata, țeavă din baie este sparta și mi a udat tot provocând igrasie, a atins un fir de curent și mi a luat curentul.
Când l am sunat, mi a spus ca nu îl prea interesează, ca el are de făcut lucrare și ca m-a anunțat și nu are de gând sa ma despăgubească pentru distrugerea din apartamentul meu.

Ce ma îndrumați sa fac mai departe?

Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:51, 5 Ianuarie 2022
Bună seara!
Acțiune în răspundere civilă delictuală.
Daca amiabil nu puteti solutiona,strangeti probe indubitabile=fotografii,procese verbale constatare si promovati actiune in instanta
Anterior,notificati oficial vecinul cu obligatia acoperirii prejudiciului generat de atiunile sale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile? utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii apa imobil nou stefanmhk stefanmhk Buna ziua, In anul 2011 am cumparat de la un dezvoltator (persoana fizica) un apartament cu 2 camere la parter intr-un bloc nou construit. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)