avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie politia locala

Buna seara! Am o nelamurire legata de un avertisment dat de politia locala pentru parcare auto pe trotuar. Am gasit in parbriz, dupa doua saptamani, fiind in afara localitatii in aceasta perioada, o somatie data de politia locala pentru parcare neregulamentara a unei autoutilitare folosita in scopuri comerciale. Am gasit-o tarziu deoarece a fost emisa in data de 24 Decembrie ora 23:58, cand Fecioara Maria era in travaliu acum ceva ani.... .Sarind peste data si ora, memorabile de altfel, somatia era pe o foaie printata A4, nu un formular tipizat, nestampilata, cu mentiunea sa se trimita pe mail permisul si alte date de identificare ale proprietarului in termen de 48 de ore. Mentionez ca autoutilitara in cauza este inregistrata ca proprietate privata, facand deasemena obiectul unui contract de comodat sub smnatura privata, intre proprietar si o entitate juridica. Se poate evita intr-o oarecare masura plata celor 2000 RON la care se incadreaza sactiunea? Sau macar partial ....
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
vladmaria04, utilizator
Cel mai recent răspuns: rulerss , utilizator 00:54, 13 Decembrie 2023
Ignorați hârtia, nu pot face mai mult de atât dacă nu dați de bunăvoie toate datele pentru a fi amendat.
Și nu mai parcați în locuri interzise :)
Multumesc pentru raspuns!
tot am cautat parcari private/comerciale unde sa pot lasa masinile, contra cost bineintele... nu am gasit nimic pe o raza de 3 km... avand in vedere ca au fost si sparte acum ceva vreme.. pentru rezidential sun prea mari si tot asa ....sa le scot in afara bucurestiului iarasi nu este o solutie. iar parcarile speciale pentru autoutilitare nu mai au locuri ... :(
Intrebare: ati patit ceva daca ati ignorat Somatia politiei locale?
Nu e chiar asa, acum (din 11 decembrie 2022) si politia locala poate da amenda, consistenta, pentru necomunicare date necesare identificarii soferului vinovat. Iar amenda nu se poate achita la jumatate.
www.avocatnet.ro/articol_613...

Emilika40 a scris:

Ignorați hârtia, nu pot face mai mult de atât dacă nu dați de bunăvoie toate datele pentru a fi amendat.
Și nu mai parcați în locuri interzise :)

Eu am vazut un bilet in parbriz in legatura cu nu stiu ce lege. iar apoi scria ca sa comunic datele soferului pe email sau la sectia politiei locale pentru a clarifica situatia. nu zice nici unde, parcare neregulamentara, etc. zice pentru clarificarea situatiei. mentionez ca masina era parcata regulamentar, nu era pe trecere de pietoni, nu bloca alte masini etc. Ce este de facut? Eu am aruncat la gunoi acel bilet deoarece mi se parea total ilegal, atata timp cat masina era parcata regulamentar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)
Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)