avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Mă confrunt cu următoarea problema. Pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Mă confrunt cu următoarea problema. Pe scurt,proaspăt ...

Buna seara.
Mă confrunt cu următoarea problema.
Pe scurt,proaspăt divorțat,mașină pe numele soției,doresc sa o trec pe numele meu.
Menționez că soția este de acord.
Am cazut de acord sa nu facem partaj după încheierea divorțului. ( care în fapt sa încheiat)
Care sunt pașii de urmat?
Mulțumesc..
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
Danrusu03, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:13, 7 Ianuarie 2022
pai partaj trebuie sa faceti daca e bun comun. acesta se poate face fie la notar, fie un inscris sub semnatura privata si apoi sotia il scoate de pe rol si il inregistrati dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Deci să înțeleg că trebuie să facem partaj,chiar daca nu dorim acest lucru,iar fosta sotie este de acord sa o treacă pe numele meu?
Iar înscrisul sub semnătură privată ..puteți detalia un pic?
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

pai partaj trebuie sa faceti daca e bun comun. acesta se poate face fie la notar, fie un inscris sub semnatura privata si apoi sotia il scoate de pe rol si il inregistrati dvs.

masina e si a dvs, e bun comun, chiar daca e pe numele sotiei, deci, corect e sa faceti partajul ei.
asa cum e si contractul ala de vanzare pe care il descarcati de pe net, tot un inscris sub semnatura privata, asa scrieti sus partaj voluntar, modele sunt pe nnet.
Alte bunuri mai aveti in afara de masina ?
Nu mai avem

Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
mergeti si la unotar sa vedeti cat va costa, daca costra mult, faceti de mana .

Alte discuții în legătură

Care sunt actele care imi sunt necesare? andreigaby andreigaby Buna ziua,numele meu este Andrei,am 28 de ani si am o nelamurire.Am divortat de svurt timp pe cale amiabila,bunul comun,adica masina a ramas la mine si acum as ... (vezi toată discuția)
Lamurire divort la notar electrosum electrosum buna ziua ,rugamintea mea este urmatoarea;sint in divort de comun acord al sotilor la notar,eu impreuna cu sotia am convenit asupra partajului si minorilor ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurior, casatorie cu o persoana din strainatate. richard1977 richard1977 Buna ziua, Doamnele si domnilor avocati, va solicit atentie dumneavoatra caul meu. M-am casatorit in urma cu 8 luni in Canada si din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)