avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt actele care imi sunt necesare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt actele care imi sunt necesare?

Buna ziua,numele meu este Andrei,am 28 de ani si am o nelamurire.Am divortat de svurt timp pe cale amiabila,bunul comun,adica masina a ramas la mine si acum as dori sa o trec pe numele meu.Ce acte imi sunt necesare si daca mai trebuie sa fie implicata si fosta sotie din moment ce in actul notarial declara ca renunta la masina?mai trebuie sa primesc de la fisc vreun act?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:33, 30 Septembrie 2012
Din cate inteleg, masina este pe numele sotiei si ar fi renuntat la ea printr un act notarial. Ce fel de act notarial? Ati facut si un partaj al bunurilor?
Din ceea ce ziceti situatia pare.rezolvata.
Daca vreti sa stiti sigur ar trebui.sa.mergeti cu actele la.un avocat pentru a le analiza pentru ca fara a se vedea actele nu va poate lamuri nimeni.
Ati divortat la notar apoi ati facut partajul! In cadrul acestui partaj Sotia v a lasat masina . Daca dvs sunteti trecut singur pe cartea vehiculului si oe talon nu aveti ce sa mai schimbati daca sunteti amandoi trecuti pe cartea masinii trebuie sa mergeti la Registrul Auto Roman.
Nu aveti nevoie de Sotia dvs. Daca doriti sa dati in comodat masina de exemplu..mergeti cu actele masinii si cu partajul voluntar autentic ca sa demonstrati ca masina este a dvs urma divortului.
deci nu trebuie sa mai scoata ea de la fisc nici un act,prin care releva faptul ca o scoate din posesie si nu mai trebuie sa ii vina impozitul pe numele ei?
Nu. V am spus daca sunteti trecuti ambii la Fisc mergeti cu actul d epartaj la Fisc si in baza lui se va trece pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. mă confrunt cu următoarea problema. pe scurt,proaspăt ... Danrusu03 Danrusu03 Buna seara. Mă confrunt cu următoarea problema. Pe scurt,proaspăt divorțat,mașină pe numele soției,doresc sa o trec pe numele meu. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele in cartea masinii dupa divort nicoEU nicoEU am divortat si am revenit la numele de fata , imi pot schimba numele de familie in cartea masinii daca nu avem partaj ? mentionez ca am cumparat masina in ... (vezi toată discuția)
Acte masina aliri96 aliri96 Buna seara,am si eu o problema am divortat in aprilie 2012 si in urma partajului la notar masina ia revenit sotului.Mentionez ca este inmatriculata pe numele ... (vezi toată discuția)