avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea bunurior, casatorie cu o persoana din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea bunurior, casatorie cu o persoana din strainatate.

Buna ziua,
Doamnele si domnilor avocati, va solicit atentie dumneavoatra caul meu. M-am casatorit in urma cu 8 luni in Canada si din cauza unor neintelegeri cu proaspata sotie , m-am reintors in tara. Inca nu am decis sa divortam ( momentan nu imi permit).
As dori sa imi cumpar aici o masina si un apartament cu banii proprii ( economii personale, ajutor parinti).
Doresc ca sa stiu daca in cazul unui divort, bunurile cumparate dupa casatorie care sunt pe numele meu trebuie sa le impart cu sotia? Intrucat dansa nu participa cu nimic.
Intrebarea a 2-a... ce ar trebui dpdv juridic sa fac ca in cazul unui divort sa nu impart bunurile cumparate cu banii personali cu sotia?
Va multumesc.
intrebati un notar, dar cred ca se poate in contractul de vanzare cumparare al casei sa se mentioneze ca pretul pe care il achitati sunt bani donati de parintii dvs strict dvs, nu si sotiei dvs. O sa coste mai mult actul, daca nu cumva trebuie facut intai un act de donatie cum ca parintii va doneaza suma x (includeti si economiile, nu spuneti ca aveti dvs ceva). costa, dar nu impartiti cu sotia la partaj. masina o cumparati pe numele parintilor, nu cred ca e un capat de tara.
mai bine vorbiti cu sotia si divortati de comun acord in canada si gata. terminati treaba daca nu merge.
In momentul semnarii actelor la notar introduceti o clauza prin care multumiti parintilor in calitate de procuratori de fonduri pentru sumele puse la dispozitie. Discutati cu notarul in acest sens.
Faceti o conventia matrimoniala, e mai sigur, e fara probleme.
Cat va costa sa divortati? Sotia e in Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banca gigivl gigivl Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala alinmon77 alinmon77 buna ziua Sunt casatorit iar parintii mei doresc sa imi cedeze o proprietate sau echivalentul in bani al proprietatii in cazul vanzarii.Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)