avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M,X si A-ctr de vanzare cumparare...se poate??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M,X si A-ctr de vanzare cumparare...se poate??

O persoana Maria are garantie personala la banca.In prezent nu detine nimic pe numele ei,insa...o persoana Xenia doreste sa-i vanda o casa cat de curand,Maria stie ca daca are garantie personala, iar in cazul i care dobandeste ceva, se executa ca sa se stinga debitul...
Daca Maria cumpara totusi acea casa,insa in aceeasi zi o vinde lui Andrei,banca mai poate face ceva? Andrei nu are probleme de nici un fel...
Banca nu face nimic. Oricum Maria raspunde cu bunurile personale existente in patrimoniul ei la data la care acumuland rate restante la banca, aceasta ar cere executarea creantei. Maria nu pierde vanzandu-i casa lui Andrei decat plata de 2 ori a taxelor notariale aferente unei vanzari cumparari si bineinteles dreptul de proprietate asupra casei.
Da, banca poate solicita in instanta anularea actului subsecvent ( catre Andrei) in temeiul unei actiuni oblice ( revocatorie) in calitate de creditor chirografar.
@mihaela_1973
Debitorul este tinut sa garanteze cu bunurile prezente si viitoare.
adutescu a scris:

Da, banca poate solicita in instanta anularea actului subsecvent ( catre Andrei) in temeiul unei actiuni oblice ( revocatorie) in calitate de creditor chirografar.
@mihaela_1973
Debitorul este tinut sa garanteze cu bunurile prezente si viitoare.


Chiar daca Maria vinde casa lui Andrei dupa 5 min.dupa ce a cumparat-o de la Xenia,la acelasi notar??Cum ar mai putea Maria sa apara in CF,daca s-a vandut dupa 5 min??
Insint sa va intreb deoarece Maria are 2 pensionari incuiati la minte care nu pricep ca ei nu pot vinde nimic Mariei...de aceea s-a gandit la aceasta solutie,dar nu stie daca e cea mai buna...
buna ziua!
o sa apara intrucat actele se vor intabula succesiv, chiar si pentru cele 5 min in care maria este proprietara.
Daca as incerca sa-i explic notarului...ar putea face ceva...sa nu se inregistreze in CF...decat direct pe numele lui Andrei...Nu prea cred ca ar merge....

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor solutie intabulare casa si teren situatie mai complicata sor3lla sor3lla buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema..... am dori sa cumparam o casa la tara in jud cluj langa turda dar situatia esti mai complicata .... ne-am ... (vezi toată discuția)
Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)