avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M,X si A-ctr de vanzare cumparare...se poate??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M,X si A-ctr de vanzare cumparare...se poate??

O persoana Maria are garantie personala la banca.In prezent nu detine nimic pe numele ei,insa...o persoana Xenia doreste sa-i vanda o casa cat de curand,Maria stie ca daca are garantie personala, iar in cazul i care dobandeste ceva, se executa ca sa se stinga debitul...
Daca Maria cumpara totusi acea casa,insa in aceeasi zi o vinde lui Andrei,banca mai poate face ceva? Andrei nu are probleme de nici un fel...
adutescu a scris:

Pot sa va dau eu o varianta eleganta de a rezolva lucrurile.

Sa mearga "Maria" la notar cu vanzatorul. Cu toate actele pregatite pt vanzare (titlul de proprietate - contract, hot. jud. sau ce o fi+ cadastru, intabulare etc.) sa ii faca "Mariei" o procura pt vanzare. Cu aceasta procura "Maria" ii vinde apoi lui Andrei si gata. Toata lumea e fericita.


Batranul a semnat ceva care reprezinta cedarea bunului, isi ia banii stabiliti pt vanzare, creditorii nu mai gasesc bunul, neramanand in posesia ei, ci indirect transmis catre Andrei.



Multumesc! E buna varianta aceasta...Stiti care ar fi costurile??
Dahrma a scris:

Multumesc! E buna varianta aceasta...Stiti care ar fi costurile??

Pt procura pana intr-un milion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor solutie intabulare casa si teren situatie mai complicata sor3lla sor3lla buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema..... am dori sa cumparam o casa la tara in jud cluj langa turda dar situatia esti mai complicata .... ne-am ... (vezi toată discuția)
Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)