avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Am următoarea problemă: doresc să donez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Am următoarea problemă: doresc să donez o parte ...

Bună seara
Am următoarea problemă: doresc să donez o parte din terenul meu vecinului. Nelocuind în zona respectivă aș dori să știu dacă:
1. e posibil ca vecinul sa adune toate actele necesare pentru notar iar eu sa vin doar când trebuie semnat contractul de donație. Drumul dus-întors îmi ia doua zile. As putea sta acolo cel mult 2-3 zile, nu mai mult.
2. trebuie chemat un topograf să măsoare terenul de donat. O poate face vecinul sau e musai sa chem eu?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:19, 6 Ianuarie 2022
II trimiteti o imputernicire pt tot ce e de facut.
daca nu vreti sa va deplasati puteti sa imputerniciti si pt donatie.
Buna seara, vecinul poate fi mandatat expres, la notar, pentru a face toate demersurile necesare,, Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! persoana a vrea sa ii doneze persoanei b propriul ... Alina Serbanescu Alina Serbanescu Buna ziua! Persoana A vrea sa ii doneze persoanei B propriul imobil insa are handicap locomotor permanent si se afla domiciliata intr-o comuna la 20km distanta ... (vezi toată discuția)
Drum acces daianab daianab Buna seara doresc si eu daca se poate sa-mi dati o solutie la problema mea.Am un teren obtinut prin donatie,este intr0o fundatura ca sa zic asa,nu este chiar ... (vezi toată discuția)
Donatie - schimb de locuinta Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Am muncit in strainatate,cu sotul si am cumparat un apartament,pe numele socrului. Acum,intorsi in tara,dorim SA SCHIMBAM acest imobil cu ... (vezi toată discuția)