avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se intampla daca o persoana nu se prezinta la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se intampla daca o persoana nu se prezinta la parchet atunci cand este citat ca invinuit

:sorry:numitul ....... domiciliat....este chemat la acest parchet cam... ziua.....ora.....in calitate de invinuit in cauza....avand ca obiect dosarul......pentru prezentarea materialului de urmarire penala
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:55, 13 Ianuarie 2010
E grav. Sa isi ia un avocat! ;)
multumesc mult...
Daca sunteti citat la parchet in calitate de invinuit inseamna ca a inceput urmarirea penala in cazul dvs. si se pune in miscare actiunea penala - va va trimite in judecata.
Procurorul va pune in vedere ca aveti dreptul de a lua la cunostinta de materialul de urmarire penala, aratandu-va si incadrarea juridica a faptei savarsite. Cititi materialul , va intreaba daca aveti de formulat cereri noi sau daca doriti sa faceti declaratii suplimentare. Se intocmeste un proces-verbal.
Nu aveti de ce sa va speriati.
Dar, daca nu va prezentati, procurorul va poate administra o amenda si se va intelege ca va sustrageti urmaririi penale. Puteti fi citat apoi cu mandat de aducere, adica vine un politist si va ia de acasa ( chiar cu catuse).
Plus ca, faptul ca sunteti cooperant, sincer etc. poate constitui o circumstanta atenuanta la individualizarea pedepsei ( daca va fi cazul).
:">va multumesc
Este obligatorie prezenta sa la parchet.. Prezentarea materialului de urmarire penala invinuitului este o obligatie a procurorului sub sanctiunea nulitatii. Prezenta aparatorului nu este obligatorie daca are calitatea de invinuit in cauza si se afla in libertate.

Alte discuții în legătură

Neprezentare la parchet mirelaard mirelaard In luna iunie am fost citat,prin recomandata semnata de mine, sa ma prezint la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala intr-un dosar penal ... (vezi toată discuția)
Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale ioan86 ioan86 Buna ziua La sfarsitul lunii aprilie am fost citat sa ma prezint la Politie in calitate de invinuit pt. insalaciune.Fiind plecat din tara ( muncind cu ... (vezi toată discuția)