avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vătămare corporală din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vătămare corporală din culpa

Buna ziua
In fracțiunea vătămare corporală din culpa care zile de îngrijiri medicale este peste 90 zile fara alcoolemie și alte problema, când vinovatul este un student de 20 ani și este prima fracțiunea, există șansa să scap cu doar amenda ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
Arminmaleki, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:06, 15 Ianuarie 2022
Depinde de imprejurarile producerii faptei, de conduita celui vinovat, de antecedente , etc dar in principiu condamnarea la inchisoare cu suspendare sau cu amanarea pedepsei sunt decizii cele mai probabile.
Buna seara! va deranjez cu inca o intrebare
In cazul nepurtarea centura de siguranță persoana vatamata, putem spune ca este culpa comuna ?
Depinde de cum s-a desfasurat accidentul si de conduita fiecarei persoana.
Avand in vedere ca purtarea centurii de siguranta este obligatorie, cu cateva exceptii, se poate atrage si culpa persoanei vatamate.
Amenda nu cred.
Se poate reține culpa comuna dar nu prea va ajuta pe partea penala.
Detinde de mai multe lucruri.
Daca ati avut avocat stie el cum sta treaba in raport de ceea ce este la dosar.
Nu veți ajunge după gratii dacă am înțeles eu bine cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urma unui accident rutier in care eu sunt vinovat ... Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua in urma unui accident rutier in care eu sunt vinovat si nu eram sun influenta alcoolului, soferul celalat are peste 90 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Buna seara in cazul unui accident rutier cu vătămare corporală ... Arminmaleki Arminmaleki Buna seara In cazul unui accident rutier cu vătămare corporală poate apăra către vătămat că nepurtare de centura de siguranță să influentat ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)