avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am divortat in 2016 si sentinta a fost sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am divortat in 2016 si sentinta a fost sa revin la ...

Buna ziua.
Am divortat in 2016 si sentinta a fost sa revin la numele de la nastere.Nu am stiut ca trebuie neaparat si l-am pastrat in continuare, plecand in Marea Britanie. Acolo m-am casatorit in 2018 avand numele fostului sot.
In 2019 a trebuit sa ii fac buletin baiatului meu si Ambasada Romaniei in Marea Britanie mi-a atras atentia de greseala pe care o facusem. Mi-am schimbat actele pe numele de la nastere in 2019,dar nu am intrebat daca vor fi probleme cu certificatul de casatorie britanic.
In 2021 am nascut o fetita si am vrut sa inregistrez certificatul de nastere, doar ca intai trebuie sa inregistrez cel de casatorie.
Ambasada refuza din cauza ca pe certificatul de casatorie britanic am numele fostului sot si i-mi cer sa il modific la autoritatile britanice, doar ca ei nu modifica nimic pe acte daca au intervenit schimbari dupa casatorie.
Intrebarea mea este,pot face ceva sau e vreo modalitate sa inscriu certificatul fara sa ajung la ultima solutie,adica divort si recasatorie cu numele actual.?

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Relatia dintre cartea de identitate si starea civila Hana23 Hana23 Buna ziua! M-am casatorit in Marea Britanie si ambasada romana nu imi accepta certificatul de casatorie deoarece nu contine numele complet al parintilor. ... (vezi toată discuția)
Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)