Buna ziua!
M-am casatorit in Marea Britanie si ambasada romana nu imi accepta certificatul de casatorie deoarece nu contine numele complet al parintilor. Incerc de 6 luni de zile sa inregistrez casatoria si mi se spune ca nu e posibil, Nu stiu cum sa rezolv aceasta situatie si nici cat timp va dura cand voi gasi o solutie.
Intre timp am o alta urgenta. Cartea de identitate imi va expira in ianuarie si trebuie sa o refac pana atunci la Bucuresti.
Este vreo problema legala daca sunt casatorita in regatul britanic dar nu in Romania, si imi fac carte de identitate ca persoana necasatorita (nu aduc certificatul de casatorie romanesc pentru ca nu mi-a fost eliberat)?
Multumesc anticipat pentru timpul si raspunsurile dvs!
In urma casatoriei ati trecut pe numele sotului, sau ati ramas pe numele dvs. de fata? Trebuia sa va uitati in momentul in care ati ridicat certificatul de casatorie pentru ca toate datele cuprinse in acesta sa bata cu datele dvs. din certif. dvs. de nastere. Va indic ca in cel mai scurt timp sa solicitati autorit. engleze rectificarea actului/certif. de casatorie, dupa care solicitati inscrierea acestuia la ambasada. Termenul este de 6 luni de la casatorie.
Multumesc frumos pentru raspuns.
In Marea Britanie nu exista declaratie de schimbare a numelui cum exista in Romania. Mi se pare ciudat, dar mi s-a spus ca pot folosi alternativ numele de fata si numele sotului, dupa cum prefer (cu pasaportul si buletinul ramanand neschimbate inainte si dupa casatorie). Daca doresc sa imi schimb numele trebuie sa imi inscriu casatoria la Ambasada, sa declar tot acolo schimbarea numelui si sa refac buletinul/pasaportul cu noul nume.
Rectificarea a fost deja ceruta, dar dureaza inca 3 luni (a fost ceruta in august). Am explicat situatia autoritatilor britanice dar mi sa spus ca nu se poate elibera mai repede. Casatoria a avut loc pe 4 mai 2017. E prima oara cand aud ca am doar 6 luni la dispozitie sa o inscriu, adica pana pe 4 noiembrie. Am sunat la ambasada de nenumarate ori si le-am scris despre situatia mea, si nici macar o data nu au mentionat ca exista si o data de expirare. Daca inscriu casatoria dupa cele 6 luni, se poate sa fiu refuzata? Va trebui sa refac vreun document, stiti cumva? Pentru a primi o programare la Ambasada Romana trebuie sa le scriu cu peste o luna inainte, si mi-e ca iar ma duc acolo doar ca sa fiu intoarsa din drum inca jumatate de an.
Multumesc frumos pentru timpul si ajutorul dvs.
Buletin romanesc
gina1978
buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)