avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum calculez impozitul pe profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum calculez impozitul pe profit?

Sunt societate infiintata in luna aprilie 2009, optand la momentul acela pt.impozit pe venit 3%.
Ulterior, la luna iunie am depasit cifra de afaceri de 100000euro, fapt pt. care am schimbat vectorul la 01.07.2009 trecand la impozit pe profit.
Cum calculez impozitul pe profit la 31.dec.2009?Doresc, va rog din suflet, un model de calcul ipotetic, cu cifre.
Cheltuiala cu impozitul pe venit este o cheltuiala deductibila fiscal la calculul impozitului pe profit ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:05, 12 Ianuarie 2010
temeiul legal este acesta :
norme
101. În situaţia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 50%, inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care limita sau ponderea au fost depăşite, luându-se în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Contribuabilul va înştiinţa organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea în acest scop a declaraţiei de menţiuni, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru încadrarea în condiţia privind nivelul veniturilor realizate în cursul anului fiscal, inclusiv pentru stabilirea ponderii veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale, se vor lua în calcul aceleaşi venituri care constituie baza impozabilă prevăzută la art. 108 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Datele dvs :
- infiintare - apr 2009
- depasire plafon - iunie
- trecere la imp profit - 01.07.2009

Pentru trim II ati fost micro , cu 3% imp venit
Pentru trim III si IV sinteti pe profit
Calculati de la infiintare pina la 31.12.2009 impozit pe profit ( pe formula venit - chelt +chelt neded- venit neimpozabil ) , si din acest impozit obtinut pe cumulat , de la inceputul anului ( activitatii in cazul dvs ) scadeti plata facuta in contul imp pentru trim II
Nu aveti imp minim, fiind infiintati in 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug.22-imp.profit 2010 camicami camicami Cum interpretam prevederea din OUG.22/2010 referitoare la soc.infiintate in cursul anului precedent,care nu au fost obligate la plata impozitului minim ? ... (vezi toată discuția)
Rugaminte: impozit profit vivi.e vivi.e Buna ziua. Sunt studenta la contabilitate si la seminar mi s-a dat o un studiu de caz privind impozitul pe profit: O societate isi regularizeaza impozitul in ... (vezi toată discuția)
D101 claudiaP claudiaP Buna ziua, Spuneti-mi va rog in D101 la rd 2 se includ si cheltuielile cu imp pe profit? Stiu ca anul trecut se includeau, dar acest lucru era marcat, acum ... (vezi toată discuția)