avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, as vrea sa stiu, daca eu lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, as vrea sa stiu, daca eu lucrez predominant noapte, ...

Buna seara, as vrea sa stiu, daca eu lucrez predominant noaptea, program inegal scris in contractul individual de munca, nu ar trebui ca in contractul individual de munca sa-mi fie trecut sporul de noapte de 25%? sau nu e musai? De regula, incep munca la 23 sau 00 si termin la 6-7 dimineata. As vrea sa stiu daca angajatorul e obligat sa specifice acest lucru in contractul individual de munca
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2022
heheheee, utilizator
Cel mai recent răspuns: heheheee , utilizator 10:17, 10 Ianuarie 2022
Într-adevăr, sporurile care se acordă unui salariat ar trebui menționate în c.i.m. ...însă spotul de noapte se acorda in conditiile menționate în Codul Muncii.
Am inteles insa eu cum as putea sa ma protejez ca angajat, in cazul in care angajatorul nu-mi acorda sporul de noapte sau ore libere? Daca in contractul de munca individual nu este trecut acest spor de noapte? Se poate cu un act aditional unde sa fie specificat acest lucru? Sau care ar fi procedura. Art 125 din codul muncii alin 4 si 5, specifica clar ce trebuie sa faca angajatorul si vreau sa stiu cum as putea sa combat lucrul asta, pentru ca nu mi se pare deloc in regula sa nu am trecut acest spor in CIM.
Se poate cu un act aditional unde sa fie specificat acel lucru.
Ok, va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Pontaj si act aditional la cim carmen fortiu carmen fortiu Daca am salariati care lucreaza 12 cu 24 trebuie sa le dau cele 2 zile libere consecutiv ? In CIM apar cu 8 h in cazul acesta trebuie facut act aditional ? ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru munca de noapte papic papic In contractul de munca este trecut ca lucrez 40 ore pe saptamana , cu program normal de 8 ore pe zi, in realitate lucrez doar de noapte cate 12 ore pe noapte o ... (vezi toată discuția)