avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli restante asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli restante asociatie de proprietari

Am dobandit un apartament prin mostenire, insa cheltuielile lunare nu au mai fost platite din anul 2014. Am luat legatura cu un avocat care mi-a spus ca acestea se prescriu ramanand de plata doar cele de pe ultimii 3 ani. Am luat legatura cu administratorul blocului care insa nu este de acord sa accepte banii doar pentru cei 3 ani, impunandu-mi sa achit toate restantele.
Avocatul cu care am discutat mi-a spus ca varianta ar fi sa apelez la executor pentru efectuarea platii pe cei 3 ani. Insa nu stiu suma totala, administratorul nu mai doreste sa ne ofere nici un fel de informatie.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Mai exista si o alta varianta in cazul in care asociatia nu va accepta stergerea cheltuielilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2022
M.A.B., utilizator
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 18:27, 9 Ianuarie 2022
Parerea mea este sa achitati prin cont bancar sumele afisate de la data mostenirii imobilului, specificand expres ceea ce intelegeti sa platiti.

in cazul in care asociatia va introduce actiune in instanta va veti putea apara prin invocarea prescripriei pt sumele mai vechi de 3 ani.

Ar mai exista varianta de a face si dvs o actiune in constatarea sumelor prescrise si obligarea asociatiei sa comunice sumele pe 3 ani din urma, insa aceasta varianta presupune costuri suplimentare pt dvs, Ele se vor recupera cu siguranta in cadrul cheltuielilor de judecata, insa nu mi se pare firesc sa actionati dvs cand cei care au aceasta obligatie legala nu o fac.

De aceea as merge pur si simplu pe prima varianta.
Multumesc frumos pentru raspuns
Bunul a venit la pachet cu tot cu datoriile generate de neplata de ani de zile pe care trebuie sa le plătiți. Se poate discuta cu Președintele pentru a anula penalitățile și a se plăti doar întreținerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata taipan19 taipan19 Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu? dana_m76 dana_m76 Buna seara, revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere miki50 miki50 Exista o cale legala de a obtine recuperarea cotelor de intretinere restante in urmatoarea speta? Proprietar apartament decedat de cca.1 an. Sunt 5 mostenitori ... (vezi toată discuția)