avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizarea unui mijloc fix - PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizarea unui mijloc fix - PFA

Buna seara,

Sunt PFA(neplatitor de TVA) si am achizitionat un laptop in valoare de 2600 lei.
Am calculat amortizarea mijlocului fix si nu stiu cum trebuie trecuta acesta factura in RJIP.Trec cheltuiala cu amortizarea in RJIP,respectiv 54,17 lei in fiecare luna ,fara ca valoarea (2600 lei) sa apara in RJIP.

Multumesc anticipat celor care vor raspunde.

O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:07, 13 Ianuarie 2010
da, dar puteti trece si amortizare in trei ani in loc de patru, respectiv 72.22 lei /luna ( astfel de echipamente se uzeaza moral destul de rapid )
Fie treceti lunar , pe cheltuieli ,suma , fie anual
Multumesc frumos pentru raspuns.

O zi buna.
eu am incadrat leptopul pe 2.2.9 cf. catalogului si il amortizez in 2 ani, este corect?
@niliana : da , corect , de la 2-4 ani , asa e , la raspunsul precedent nu m-am uitat in catalog
@Ioana Luca :In conditiile astea , puteti incadra laptop-ul la 2 ani amortizare , si mai bine decit in 3 cum am spus mai sus
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real it popaica popaica Buna ziua Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA ... (vezi toată discuția)
Calcul amortizare Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu perioada de amortizare pentru un laptop - 1939 lei tva inclus. Unde pot gasi catalogul de amortizare a mijloacelor ... (vezi toată discuția)
Achizitie laptop pentru pfa nou infiintat yadlla yadlla Buna ziua, Am infiintant un PFA, iar pentru inceperea activitatii am nevoie de un laptop. Valoarea acestuia este de 10.000 de lei. Doresc sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)