Suntem 19 apartamente, pe o scara de bloc, care ne-am separat in anul 2020, de codominiu, cu contracte individuale si contoare separate montate la fiecare usa de apartamet, in exterior. Lucrare facuta de firma autorizata. Contoarele au verificari metrologice si sunt agreate de Regia de apa. Cu toate aceste, Regia de apa a pastrat in subsolul blocului contorul vechi. Lunar se factureaza ( factura individual pe apartament), pe linga consumul evidentiat de contorul individual, o cantitate de apa la pausal, ca fiind diferenta dintre contoarele noastre si cel din subsol, distribuita pe 19 apartamente.. Am sesizat acest aspect la Regia de apa si s-au justificat ca respecta Legea 241/2006, Art.31, alin.5 si 7, litera b. dar mie nu mi se pare corect. Aceste prevederi se raporteaza la utilizatorii din codominiu, cu contract colectiv prin Asociata de proprietari si contoare individuale la bucatarie si baie, ceea ce nu mai este cazul nostru. Consider ca suntem asemenea unei strazi cu 19 case, unde Regia de apa nu are contor in capatul strarzi si nu factureaza la pausal decit consumurile inregistrate pe contoarele individuale. Intrebare: Ce lege ii permite Regiei de apa, in conditiile explicate mai sus, sa factureze dual , consum individual si pausal ? Este corecta aceasta practica ?
Cel mai recent răspuns:
Octav C 56 , utilizator
09:51, 20 Ianuarie 2022