As dori sa inchiriez un spatiu (sa zic pentru suma de 350euro pe luna,pe persoana fizica sa se faca contractul),dupa care sa ofer o parte din acel spatiu unei firme care se ocupa cu jocurile de noroc,mai exact ei sa puna in spatiul meu 10 aparate,eu primind pentru asta sa zic 500euro lunar.
In caz de vre-un control putem pati ceva??? eu sau cei cu jocurile(activitatea lor fiind legala) ,inauntru nu se vor comercializa bauturi,cafea,tigari...nimic.
Va multumesc.
Se poate, daca prin actul de inchiriere nu va este interzisa subinchirierea si bineinteles, daca actul de subinchiriere este incheiat in mod legal (inclusiv declarat si inregistrat la organele fiscale pt. plata impozitului datorat).
Totul se face absolut legal,ma refer cei care vin trebuie sa isi faca punct de lucru la mine in spatiu,vor fi nevoiti sa il declare bar desi nu vinde nimic?
Va multumesc pentru raspunsul anterior.
De ce sa il declare bar daca punctul de lucru al societatii respective nu va fi bar?! Va trebui declarat ca fiind ceea ce urmeaza intr-adevar sa fie, iar daca societatea care deschide punctul de lucru in acel spatiu nu are prevazut respectivul obiect de activitate (jocuri de noroc), va trebui sa se adreseze Registrului Comertului pt. inscrierea acelui oboect de activitate (inscriere mentiuni). Treaba dvs. este sa incheiati un contract de subinchiriere, iar treaba societatii respective este sa respecte legea privind desfasurarea activitatii comerciale in mod legal.
La noi (pe raza municipiului Arad) avem o taxa de bar si alimentari de 30 milioane pe an,aveti vreo idee daca jocurile de noroc sunt acelasi lucru cu barul?
Sau Primaria de aici ar putea sa considere ce vrea si sa ii puna la plata.
Obiectul de activitate pt. desfasurarea jocurilor de noroc este altul decat cel pentru alimentatie publica, restaurante sau baruri. Deci problema se rezolva de firma care va desfasura activitatea prin prezentarea obiectului de activitate prevazut in certificatul de inregistrare al firmei sau certificatul de inscriere mentiuni. Este suficient ca firma respectiva sa contacteze un avocat sau sa aiba angajat un consilier juridic pentru a rezolva problema. Nu orice spune un functionar de la orice ghiseu al unei primarii este intotdeauna in conformitate cu prevederile legale. Iar cand apar afirmatii despre tax si impozite despre care nu prea se stie nimic, este bine sa se consulte un avocat. Oricum, taxele si impozitele locale se pot stabili si majora prin hotarari ale consiliilor locale. Aceasta insa, nu impiedica niciun platitor (sau viitor platitor) sa faca o cerere scrisa catre institutia care invoca plata taxei, pentru a i se indica temeiul legal al respectivei taxe, cuantumul acesteia si orice alte date referitoare la respectiva taxa si care reprezinta informatii de interes public in sensul legii 544.