Bună ziua
Am o nelămurire legată de decesul unei cunoștințe și imposibilitatea soției lui de a dobândi ceva din tot ceeace au agonisit intr-o viață.Ea a muncit in străinătate, el a ramas in Romania.Ea a trimis sume importante soțului, pentru terminarea unui imobil facut in perioada casatoriei.In anul 2007 au divorțat amiabil,in scopul dobandirii cetățeniei de catre soție, aceasta aducand și una din cele doua fete ca să locuiască in strainatate cu ea.Dupa dobandirea cetățeniei, soția cunoștinței mele nu a facut partaj cu cu fostul soț și chiar se recasatoreste cu el in 2021 , dar el decedeaza de curând. Fata adusa de mamă in străinătate cu mult chin și cheltuiala, acum o amenință cu deposedare totala de munca ei alături de decedat.Exista un termen de partaj a sotilor ,atunci cand ei au facut divortul ca sa poată sa-si ajute copiii?
Va multumesc pentru raspunsuri in spiritul legii!
Sănătate si un an mai bun pe 2022!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
nu exista termen pt partaj si in plus are drept de abitatie viagera, ca erau soti la data decesulu.
e important ca imobilul sa se fi construit in timpul casatoriei. terenul al cui e ?
sa mearga cu ce acte are la un avocat
Stimată doamnă gi- jane 2
Sper să ajungă la dstra mesajul meu de mulțumire.Va stimez, urmare a raspunsurilor ce le dați tuturor năpăstuiților, clare , la subiect si mai ales corecte