avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Am o nelămurire legată de decesul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Am o nelămurire legată de decesul unei cunoștințe ...

Bună ziua
Am o nelămurire legată de decesul unei cunoștințe și imposibilitatea soției lui de a dobândi ceva din tot ceeace au agonisit intr-o viață.Ea a muncit in străinătate, el a ramas in Romania.Ea a trimis sume importante soțului, pentru terminarea unui imobil facut in perioada casatoriei.In anul 2007 au divorțat amiabil,in scopul dobandirii cetățeniei de catre soție, aceasta aducand și una din cele doua fete ca să locuiască in strainatate cu ea.Dupa dobandirea cetățeniei, soția cunoștinței mele nu a facut partaj cu cu fostul soț și chiar se recasatoreste cu el in 2021 , dar el decedeaza de curând. Fata adusa de mamă in străinătate cu mult chin și cheltuiala, acum o amenință cu deposedare totala de munca ei alături de decedat.Exista un termen de partaj a sotilor ,atunci cand ei au facut divortul ca sa poată sa-si ajute copiii?
Va multumesc pentru raspunsuri in spiritul legii!
Sănătate si un an mai bun pe 2022!
Cel mai recent răspuns: AlexandruDumitruSandu , utilizator 08:57, 13 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista termen pt partaj si in plus are drept de abitatie viagera, ca erau soti la data decesulu.
e important ca imobilul sa se fi construit in timpul casatoriei. terenul al cui e ?
sa mearga cu ce acte are la un avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă gi- jane 2
Sper să ajungă la dstra mesajul meu de mulțumire.Va stimez, urmare a raspunsurilor ce le dați tuturor năpăstuiților, clare , la subiect si mai ales corecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)
Divort in olanda, drepturi in romania cburlacu cburlacu Buna ziua As dori sa primesc un sfat in legatura cu o situatie civila aparuta in urma unui divort. Voi explica pe scurt mai jos datele: Sunt cetatean olandez ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri dobandite inainte de casatorie michelina1971 michelina1971 Dupa moatrea sotului, sotia are drepturi de mostenire asupra unui bun dobandit inainte de casatorie de catre sot? sau au numai copii? (vezi toată discuția)