avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna mamici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna mamici

Cine poate sa ma ajute cu un sfat eu am aflat ca sunt insarcinata, dar problema este ca lucrez fara carte de munca si anul trecut am lucrat 5 luni cu carte de munca pe o perioada determinata apoi m-am angajat dar fara carte de munca unde lucrez si acum, ce trebuie sa fac ca sa pot beneficia de indemnizatie si eu, sotul meu poate sa beneficieze dak el este acum in somaj din noiembrie, mentionez ca el inainte sa intre in somaj a avut 5 ani consecutivi pe cartea de munca
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:31, 16 Ianuarie 2010
Sotul dvs poate beneficia de CIC, dvs nu. Daca aveti curaj si nervii tari, puteti sa intocmiti o sesizare la ITM impotriva angajatorului sau sa il dati in judecata pentru a fi inscrisa perioada in care ati lucrat la negru in carnetul de munca.
Sotul meu poate beneficia chiar daca este in somaj?Dar daca mie imi face carte de munca si am anul trecut 5 luni si acum lucrez sa zicem 7 luni nu pot beneficia eu de CIC?sau nu se poarte plati la sanatate 7 luni separat?
Da. Daca ne dati si niste date concrete(data preconizata a nasterii, perioada in care este somer sotul, stagiu realizat inainte de a fi somer), va putem explica si noi mai detaliat.
Cele 12 luni in care ati realizat venituri profesionale trebuie sa fie consecutive, anterior nasterii copilului. Nu puteti incheia contract de asigurare in acest scop.
Data preconizata este 12.09.2010; perioada in care este somer sotul :un an incepand cu 1 octombrie 2009; si stagiul realizat inainte sa fie somer 5 ani
Sotul dvs va putea beneficia de indemnizatie crestere copil in acest caz.

Alte discuții în legătură

Somaj-indemnizatie crestere copil flo1982 flo1982 Pot beneficia de indeminizatia pt cresterea copilului daca sunt in somaj de 9 luni iar pe cartea de munca, este intrerupta 1 luna de la ultimul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ccc din somaj iuliusovidiu iuliusovidiu Buna ziua. Sotia este somera. Intrucat este insarcinata, doreste sa intre in Concediu crestere copil din somaj. Conform legii, perioada de CCC constituie ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)