avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GDPR- folosirea copiei actului de identitate fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GDPR- folosirea copiei actului de identitate fara acord/consimtamant

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Am fost sunata de o ruda pe care nu o cunosc fizic, ca urmeaza sa se dezbata in instanta o succesiune, pentru partajarea unui teren mostenit dupa bunica din partea tatalui.
Important este ca a intrat in posesia unei copii a cartii mele de identitate fara consimtamantul meu de la un angajat al primariei.
Doresc sa stiu cum as putea proceda in acest caz, fata de aceasta ruda si fata de angajatul primariei, tinand cont de GDPR- protectia datelor cu caracter personal. Exista sanctiuni pentru astfel de situatii?
Va multumesc.
Buna ziua,

Nu trebuie eliberata o fotocopie a actului de identitate, fara acordul scris, prealabil, al dumneavoastra.

Sunt incalcate dispozitiile GDPR.

Va multumesc pentru raspuns. Ce modalitate de rezolvare ar exista pentru aceasta situatie? Modalitatea de a-i trage la raspundere ar fi prin instanta?
În instanta dacă doriți să obțineți daune.Sau doriți să plătească amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat am dreptul dintr-o mostenire? mirclau mirclau buna ziua am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma luminati dvs am mostenit impreuna cu fratele si mama mea o casa+teren aferent si un teren ... (vezi toată discuția)
Impartire teren extravilan CORNELIA.G CORNELIA.G Buna ziua, Socrii mei sunt mostenitori ai unei suprafete de teren extravilan impreuna cu alte rude ale bunicilor decedati, pentru care nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Gdpr srl the_tycoon the_tycoon Buna ziua, Un client SRL mi-a dat datele personale catre un avocat fara consimtamantul meu. E legal conform GDPR? Multumesc! (vezi toată discuția)