avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie judecatorie recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie judecatorie recalculare pensie

Buna ziua,

Vorbesc in numele tatalui meu, care s-a pensionat acum 3 ani, iar la verificarea modului de calcul, tatal meu a gasit o greseala, greseala pentru care a facut contestatie direct catre casa de pensii (mi-a zis ca atunci se putea face asta).
Desi casa de pensii trebuia sa-i dea un raspuns in 30 de zile, a primit raspunsul acum doua zile, adica dupa aproape trei ani de zile, cum ca, calculul este corect si i-a fost refuzata contestatia. Acum are drept de contestatie a deciziei, doar la judecatorie.
Si acum intrebarea: Se poate face contestatie la judecatorie (Bucuresti), doar cu prezenta unui avocat, sau o poate face si singur, adaugand la dosar documentele explicative?
Imi pueti spune, va rog, care este procedura si ce costuri implica?

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:30, 13 Ianuarie 2022
Legea 127/2019
Art.139
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
Deci, contestatia se adreseaza tribunalului de domiciliu.
Daca nu apelati la un avocat, costul este de un pachet de tigari pentru fiecare instanta(Fond si Apel).
Adica,hirtiile(documentele in dublu exemplar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie pensionare Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Azi am primit raspunsul negativ la decizia dosarului de pensionare. Se mai poate face contestatie sau trebuie sa merg direct in instanta ? Care este ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus ... ChrisCost ChrisCost Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus Contestație, în timp de 45 Zile de la data Deciziei, Casa de Pensie, nu-mi recunoaşte doar ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie vasilescu57 vasilescu57 Am primit decizia de pensionare in 26 februarie. Lucrez in italia si nu am putut veni in romania pentru a depune contestatie datorita stării de urgentă din ... (vezi toată discuția)