avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Urmează să avem cununia civilă într-o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Urmează să avem cununia civilă într-o zi de sâmbătă, ...

Buna ziua!

Urmează să avem cununia civilă într-o zi de sâmbătă, iar în ziua următoare am vrea să plecăm cu avionul în Grecia.
Există vreo portiță legală prin care să facem acest lucru, având în vedere că îmi voi schimba numele, iar ofițerul de stare civilă va tăia colțul buletinului, acesta devenind invalid?
Am văzut că pe alte forumuri mai spuneau unele persoane că o variantă ar fi folosirea Pașaportului la aeroport, dar că nu e tocmai în regulă dpdv legal.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:53, 14 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este în regula sa plecați din tara cu pașaport, termenul de schimbare al cărților de identitate este de 15 zile de la data schimbării numelui, iar bazele de date se actualizează cam în tot atâtea zile. Sa aveți la dvs și certificatul de căsătorie, la întoarcere sa nu se fi actualizat totuși baza de date si sa va întrebe cineva ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara imediat dupa cununia civila Diana Georgianna Diana Georgianna Buna ziua. Intr-o sambata din august o sa am cununia civila si urmatoarea zi trebuie sa plec in Italia. Stiu ca am termen de 15 zile pentru schimbarea numelui, ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Ieșire din tara imediat după căsătorie danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, Peste câteva zile am nuntă și imediat după nuntă avem plătită o vacanta in Grecia. Problema este că soția trebuie sa ia numele meu de ... (vezi toată discuția)