avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesirea din tara imediat dupa cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesirea din tara imediat dupa cununia civila

Buna ziua. Intr-o sambata din august o sa am cununia civila si urmatoarea zi trebuie sa plec in Italia. Stiu ca am termen de 15 zile pentru schimbarea numelui, ceea ce inseamna ca nu am cum sa schimb numele de pe o zi pe alta, mai ales ca dureaza zile intregi pana se elibereaza buletinul.
Intrebarile mele sunt: pot sa imi fac pasaport acum cu actualul nume si sa il folosesc pe acesta la iesirea din tara? Verifica cineva la aeroport daca intre timp mi-am schimbat numele? Trebuie sa prezint si buletinul pe langa pasaport? Sau pot iesi cu buletinul chiar daca este taiat in colt si cu certificatul de casatorie, stiindu-se ca nu au trecut cele 15 zile pe care le am la dispozitie sa fac schimbarea?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:38, 27 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti iesi cu buletinul taiat, faceti-va pasaport.
Va faceti inainte pasaportul. Buletinul taiat il veti avea la dvs. Deci nu vor fi probleme. Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din tara imediat după căsătorie danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, Peste câteva zile am nuntă și imediat după nuntă avem plătită o vacanta in Grecia. Problema este că soția trebuie sa ia numele meu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează să avem cununia civilă într-o zi de sâmbătă, ... Alexandra Neamtu Alexandra Neamtu Buna ziua! Urmează să avem cununia civilă într-o zi de sâmbătă, iar în ziua următoare am vrea să plecăm cu avionul în Grecia. Există vreo ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta Isabela_bv Isabela_bv Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa ... (vezi toată discuția)