avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu, casatorit a doua oara, a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu, casatorit a doua oara, a decedat acum cinci ...

Buna ziua!
Tatal meu, casatorit a doua oara, a decedat acum cinci ani, nu am deschis succesiunea mostenirii. Am intrebat un notar acum si mi a spus ca trebuie sa deschid acum,pentru ca daca moare sotia tatalui meu, eu pierd toate drepturile. Ea nu are deloc copii, are insa un frate si mi s a spus ca toata averea va mrrge spre el. Intrebarea mea este - daca moare mama vitrega eu pierd totul? Nu mai am niciun drept sa deschid succesiunea pt mostenire? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:44, 13 Ianuarie 2022
Succesiune sau moștenire este același lucru.
Soția tatălui dvs moștenește 1/4, iar dvs 3/4.
La decesul soției, dvs nefiind ruda cu aceasta, cota sa de 1/4 va fi moștenită de frate.
De pierdut, nu pierdeți dreptul succesoral, dar o sa va treziți în situația de a fi coproprietar cu fratele soției, pe bunurile lăsate de tatăl dvs și o sa spuneți ca nu e corect.
Este bine sa dezbateti succesiunea acum (și mai bine era dacă o dezbateati în termen de 2 ani de la deces, ca va costa și mai putin) si sa vedeți care e "pozitia" soției tatălui.
Va lăsa dvs bunurile, va da dvs cota ei, va face un testament etc etc etc?
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune coddani coddani as avea nevoie de o informatie in problema mea. suntem 4 frati (toti suntem majori), iar in primavara anului 2009 mama noastra a decedat; la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)