avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani de intretinere a familiei - lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani de intretinere a familiei - lipsa

Daca sotul, de care urmeaza sa depun cerere de divort, a declarat in tara unde este acum ca isi intretine familia dar in loc sa imi trimita mie bani de intretinere, eu fiind in somaj, ii pune pe card copilului nostru minor, se considera ca intretine familia?
Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 20 Ianuarie 2022
Sotul nu este obligat sa-si intretina sotia, chiar daca este in somaj. El contribuie doar la intretinerea si educarea copiiilor, minori si a celor majori care urmeaza cursuri de invatamant - pana la varsta de 26 de ani. Declaratia ca isi intretine familia este una eufemistica, nu legala.
In schimb, banii pentru pensia de intretinere se incaseaza de parintele in ingrijirea ccaruia se afla copilul minor, pana la varsta de 18 ani.
A declarat in scris ca isi intretine familia, nu doar copilul...

c-elian a scris:

Sotul nu este obligat sa-si intretina sotia, chiar daca este in somaj. El contribuie doar la intretinerea si educarea copiiilor, minori si a celor majori care urmeaza cursuri de invatamant - pana la varsta de 26 de ani. Declaratia ca isi intretine familia este una eufemistica, nu legala.
In schimb, banii pentru pensia de intretinere se incaseaza de parintele in ingrijirea ccaruia se afla copilul minor, pana la varsta de 18 ani.

ca sotii isi datoreaza intretinere ati auzit ??

c-elian a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa monoparentala.buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. acum ... Critig1 Critig1 Buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. Acum traiesc in concubinaj si mai am doi copii. Copilul din prima casatorie se încadrează pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara persoane in intretinere vs coasigurati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele aflate in intretinerea unui salariat. In Codul Fiscal sunt mentionate persoanele care se pot afla in ... (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)