avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un punct de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un punct de vedere în ...

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu un punct de vedere în următoarea speță.
O rudă apropiată a solicitat părinților mei să garanteze pentru aceasta un credit la C.A.R. După ce a fost refuzată, persoana s-a prezentat la noi acasă, când era doar tatăl meu pe care l-a convins să semneze un contract de garanție a creditului.
Precizez că tatăl meu are mai multe afecțiuni, printre care: nu se poate deplasa în afara locuinței, nu vede aproape deloc (abia distinge persoanele, de citit nici nu poate fi vorba) și uneori are pierderi de memorie.
În aceste condiții l-a convins să garanteze pentru 5000 de lei pe o perioadă de un an, creditul real fiind de 30000 pe o perioadă de 5 ani.
Noi, familia, am aflat despre această garanție după un an de zile, când am primit notificarea de la CAR că tatăl meu trebuie să plătească în locul împrumutatului.
Întrebare: Ce se poate face din punct de vedere legal, în condițiile în care tatăl meu nu a fost niciodată la sediul CAR și a semnat de acasă un contract pe care nu-l putea citi, fiindu-i prezentată o realitate falsă?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Paul7 , utilizator 16:30, 14 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Se poate ataca contractul in vederea anularii pentru viciu de consimtamant.

Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Legalitate imprumut si dobanda car leus leus Va rog o parere in legatura cu urmatoarea speta.aspura careia am o mare nedumerire. La CAR-rile tip Asociatii CAR al pensionarilor exista urmatoarea ... (vezi toată discuția)