avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti "renumerat ...

Buna ziua,

Când ai ca si clauză contractuala ca esti "angajatul va fi renumerat cu 1% la valoarea comenzilor", aceasta valoare se calculeaza din valoarea comenzilor cu TVA sau fără? Concret, daca intr-o luna am comenzi de 5000 lei ( pe factura cu TVA inclus ) sa zicem, angajatorul trebuie sa imi dea 1% din valoarea facturata? Întreb acest lucru pentru ca primesc 1% dar din valoarea fara TVA a comenzilor, nu din valoarea cu TVA, asa cum apare pe facturi.

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 16 Ianuarie 2022
Eu zic ca este din valoarea fara TVA, TVA-ul nu-l castiga* angajatorul, merge catre stat...
Unde legea nu prevede , judecatorul nu distinge .... situatia trebuie clarificata cu angajatorul dvs.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns! As mai avea o intrebare, daca nu va deranjeaza, tot referitor la acest comision: mi s-a comunicat verbal, ca începând de luna viitoare nu mi se mai acorda comisionul pentru comenzile anumitor colaboratori ( colaboratori care s-au dezvoltat foarte bine si dau comenzi multe ), desi clauza contractuala este formulata exact cum am specificat mai sus. Asta ar însemna ca luna viitoare sa iau din start mai putin cu 2000 lei pentru comenzile pe care deja le am in lucru la aceatia. Mentionez faptul ca din 5 persoane angajate pe aceeași funcție ( toate avand aceleasi clauze contractuale ) sunt singura persoana căreia i se va aplica aceasta "micsorare". Acest comision face parte din salariu ( asa s-a facut negocierea colectiva: salariu fix in valoare de X lei si la "alte modificari " scrie: " salariatul va fi renumerat la valoarea comenzilor". Este normal sa mi se dea comisionul decat pe anumite comenzi si nu pe toate si doar mie sa mi se aplice acest lucru? Nu ar trebui sa mi se dea un act aditional unde sa se specifice faptul ca pentru comenzile colabpratorilor X nu primesc acest comision? Daca mi se da act aditional si nu il semnez?

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
In opinia mea, inseamna ca pentru comenzile efectuate din luna viitaoare nu se mai acorda ...
Pai si este normal sa mi se opreasca doar mie? Fara niciun act aditional in prealabil? Ma voi ocupa in continuare de aceste comenzi la fel ca si pana acum, ceste comenzi vor fi introduse de mine in programul de facturi ca si pana acum, doar ca atunci cand mi se va calcula comisionul, pur si simplu nu le vor lua la socoteală. Asta nu este o discriminare si o diminuare salariala fara acordul meu?

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, inseamna ca pentru comenzile efectuate din luna viitaoare nu se mai acorda ...

Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator

Alte discuții în legătură

Functii diferite! buna ziua! daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate ... gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua! Daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate sunt pusa si pe un alt post asemanator ( pe legitimatie scrie altceva ), se mai tine cont ... (vezi toată discuția)
Retrogadare functie george angheloiu george angheloiu Buna seara, revin cu noile intamplari de la locul de munca: pe scurt, in martie m-am intors la locul de munca dupa concediul de crestere si ingrijire a ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor clauze contractuale alexandru_a alexandru_a #-o O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta ... (vezi toată discuția)