avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de curând.As ...

Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de curând.As vrea să știu va rog daca poate beneficia de pensie de urmaș având în vedere că nu are nici un venit.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 00:05, 15 Ianuarie 2022
Nu toti care nu au venituri beneficiaza de pensie de urmas.
Copiii pot beneficia de pensie de urmaş:
- până la vârsta de 16 ani;
- până la vârsta de 26 de ani dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora;
- pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit până la împlinirea vârstei de 16 ani, respectiv 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas ContSters256885 ContSters256885 Buna ziua, in ce conditii se poate primi pensie de urmas ? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru bolnavii psihic AdrianBOA AdrianBOA Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a [b]adoptat legal[/b] un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie de urmas Adela_Tucureanu Adela_Tucureanu buna ziua . Am 23 de ani, sunt masteranda si in acelasi timp primesc pensie de urmas. Vreau sa ma angajez, doar ca as vrea sa stiu daca mai primesc pensia de ... (vezi toată discuția)