avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire

Buna ziua,
Pot lasa prin testament mostenire casa mea din Romania unui cetatean irlandez? El este sotul meu dar nu am inregistrat casatoria in tara.
Care este calea cea mai sigura pentru mostenire?
Sa inregistram casatoria in tara sau un testament notarial.
Noi locuim in Irlanda. Mostenirea desigur este doar in cazul decesului meu.
Nu avem copii iar ca eventuali mostenitori fiul fratelui meu decedat sau alte rude mai indepartate.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
lilianacretiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:47, 15 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa lasati prin testament cui doriti indiferent sa transcrieti sau nu , dar aveti obligatia sa înregistrați casatoria si in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)
Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Mostenire neatacabila exclusiva sot/sotie priestpriest priestpriest Buna ziua, Suntem sot si sotie fara copii. 3 parinti in total. Sotul are o sora cu familie. In rest veri, unchi, matusi , bunici etc. Care este cea mai ... (vezi toată discuția)