avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vinzare cumparare

fratele meu are 3/4 din mostenire iar mama 1/4.fratele doreste sa imi cedeze 1/4 din partea lui dar sunt probleme ca nu putem sa facem cadastrul deoarece nu avem autorizatie de constructie pentru toata locuinta.eu am construit doua camere mansardate fara autorizatie de constructie.se poate face un antecontract de vinzare cumparare intre mine si fratele meu pentru cele doua camere in care se obliga sa-mi vinda dupa ce rezolvam cu actele dar sa fie obligat sa nu poata sa ma dea afara (doamne fereste) din camere pina la perfectarea actelor(un fel de clauza viagera?)

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 01:54, 18 Ianuarie 2010
Da, se poate incheia intre dvs. si fratele un antecontract de vanzare-cumparare cu cu dreptul de a locui pana la perfectarea actelor de vanzare cumparare. Mai mult puteti sa stabiliti la clauze ca in situatia incare se razgandeste sa plateasca suma primita de doua sau 3 ori.
In situatia in care va incerca sa va dea afara sa solicitati instantei sa va restituie dublul sumei avansate si un drept de retentie asupra constructiei pana la achitarea sumei sau sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Asta dvs. decideti ce veti alege din cele doua optiuni.

Daca dvs. ati construit cele 2 camere atunci aveti posiblitatea sa-l dati in judecata pe fratele dvs. daca vrea sa va dea afara pentru ca ati efectuat o constructie cu acordul lui. Iar aceasta constructie daca ii ramane este obligat sa va despagubeasca cu plus valoarea adusa (adica valoarea constructiei formata din materiale si mana de lucru). Si in aceasta situatie aveti dreptul de a solicita instantei un drept de retentie (adica de folosinta si posesie) asupra constructiei pana la despagubirea integrala privind valoarea constructiei.

Pentru constructie mai bine faceti un act de vanzare-cumparare (de mana) nu trebuie autentificat la notar, mergeti la un avocat sa va dea data certa si este valabil la fel ca un act facut la notar.
Mai exista posibilitatea sa mergeti la un mediator autorizat si sa faceti un acord prin care fratele dvs. este de acord sa locuiti in camerele construite de dvs.....si acest acord este o proba care va poate ajuta in eventualitatea unui proces cu fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)
Revocare contract vanzare cumparare Cata79 Cata79 Buna ziua, As fi recunoscator cu un sfat legat de o posibila problema juridica. Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un imobil, cu persoana ... (vezi toată discuția)