avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare contract vanzare cumparare

Buna ziua,

As fi recunoscator cu un sfat legat de o posibila problema juridica. Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un imobil, cu persoana care a construit imobilul. Contractul e scris de mana si contine informatii legate de modul de plata stabilit in comun, e semnat de ambele parti si de 4 martori. Nu sunt trecute clauze legate de penalitati in cazul razgandirii uneia dintre parti.
Problema e ca vanzatorul ar vrea sa se razgandeasca si as vrea sa stiu daca poate face asta unilateral.

Va multumesc anticipat pentru sfat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:01, 28 Februarie 2010
Atata timp cat "contractul de vanzare cumparare pentru un imobil"se rezuma la un inscris de mana ,fara a detine forma autentificata,va puteti astepta la orice surprize din partea celui care se poate razgandi
Unilateral,ca si act de vointa liber exprimat si manifestat,poate sa faca tot ce doreste,in conditiile in care intelegerea dvs nu este parafata prin document legal incheiat
Daca a-ti avansat si sume de bani tot fara incheiere document legal,este de preferat sa va asigurati de martori si probe pentru eventualitati ,pe care dvs deja le precizati
buna ziua!
pai dvs nu prea ati cumparat acel imobil, acel act scris de mana si semnat este un antecontract.
puteti, insa promova o actiune prin care instanta sa pronunte o hotarare care sa tine loc de act de vanzare cumparare.
Ceea ce ati incheiat dvs.este un antecontract de vanzare-cumparare si nu un contract.
Introduceti o actiune prin care solicitati instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.:)
Va multumesc pentru raspunsuri. Noi am respectat prevederile antecontractului, facand platile la termenele stabilite. Din pacate lucrurile au luat o intorsatura mai urata. Persoana respectiva a schimbat astazi butucul de la usa de intrare si astfel ne-a scos practic afara din imobil. Inauntru avem bunuri personale la care astfel nu avem acces. Ce am putea face acum? Sa sunam la politie?

Multumesc.
aveti dovada ca ati facut aceste plati?
daca da, promovati actiunea

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata a unui propietar de teren care s-a razgandit. Costin29 Costin29 Buna ziua!As dori sa stiu unde pot actiona in instanta un propietar de teren care s-a razgandit de la a vinde un teren.Mentionez ca terenul este in ... (vezi toată discuția)