avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoaterea din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoaterea din diviziune

Cum se procedeaza pentru a scoate din diviziune 1/4 dintr-un imobil cu doi proprietari, si ncare este valoarea cheltuielilor de judecata, sau daca se calculeaza in functie de valoarea intregului imobil, sau doar pentru partea care se doreste a se scoate din diviziune ( 1/4 ). Cine are drept de premtiune. cel care are 3/4, sau cel care are 1/4 .Ce modalitati de despagubire sant stipulate si agreate de lege.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:53, 13 Ianuarie 2010
Daca va intelegeti puteti rezolva la notar daca nu mergeti in instanta. In inst, se poate obtine imobilul in natura sau sulta. Depinde cum va intelegeti. Avand doar 1/4 nu stiu daca aveti sanse sa castigati imobilul ci doar sulta. Totul este in functie de cum va intelegeti cu celalalt proprietar. Av. M. Vasilescu
buna ziua!
daca nu va intelegeti pe acle amiabila cu celalalt coproprietar, nu aveti decat posibilitatea sa introduceti o actiune de iesire din indiviziune.
taxa de timbru este de 3% si se calculeaza la valoarea masei partajabile.
va trebui sa investiti instanta cu actiunea de iesire din indiviziune. instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil.
taxa de timbru se plateste la valoarea partajabila.
persoana careia i se atribuie imobilul va despagubi ceilalti coproprietari corespunzator cotelor detinute de acestia.
de regula , instanta stabileste un termen de 6 luni in vederea achitarii sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune olivianus olivianus Suntem 2 coproprietari, posesori conf CF-50%-50%.Unul dintre coproprietari vrea sa faca un proces de iesire din indiviziune ( urmare a faptului ca nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Taxa de timru adriana istrate adriana istrate Avem in proprietate eu si prietenul meu un apartament in cote de 1/2 fiecare cumparat in 2003 inainte de casatoria care a avut loc in 2005. Am divortat in Feb ... (vezi toată discuția)