avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Intentionez sa fac o succesiune in vederea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Intentionez sa fac o succesiune in vederea vanzarii ...

Buna ziua!
Intentionez sa fac o succesiune in vederea vanzarii unui teren, iar unul dintre mostenitori - matusa mea- are certificat de handicap grad 2 si decizile finala de incapacitate a muncii. Se afla la un camin de batrani de mai bine de 5 ani si eu am grija de buna starea ei acolo. In prezent ea este greu de deplasat. Spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare si cui ar trebui sa ma adresez? Am sunat la zeci de notari care nu au avut timp sa ma lamureasca, iar eu chiar nu stiu cui trebuie sa ma adresez.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CameliaORistea , utilizator 22:10, 17 Ianuarie 2022
Ce fel de handicap are?
Ii este afectat discernământul sau este doar un handicap fizic?

Handicap mintal

raluk0207 a scris:

Ce fel de handicap are?
Ii este afectat discernământul sau este doar un handicap fizic?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci va trebui sa contactați un avocat, sa obțineți o hotărâre judecătorească de punere a mătușii sub interdicție și de numirea unui curator special care sa o reprezinte în mod expres pe mătușa la procedura succesorala.
Abia după, veți putea dezbate succesiunea la notar.
Multumesc!

raluk0207 a scris:

Atunci va trebui sa contactați un avocat, sa obțineți o hotărâre judecătorească de punere a mătușii sub interdicție și de numirea unui curator special care sa o reprezinte în mod expres pe mătușa la procedura succesorala.
Abia după, veți putea dezbate succesiunea la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare anulat daca ... Nestiutorul1 Nestiutorul1 Sper ca am postat in zona in care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute subiectul. Bunicul meu de vreo doi ani prezinta probleme psihice. Nu are nici ... (vezi toată discuția)