avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare urmarire penala art.318+ 315 CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare urmarire penala art.318+ 315 CPP

Salut am si eu o nelamurire, in vara lui 2019 am fost prins de poliție la festivalul de muzica SUNWAVES impreuna cu alți 2 avand asupra noastra fiecare cate 2 comprimate de MDMA in scopul consumului propriu. Am fost si am dat declaratii la procuror in vara lui 2020, iar acum o luna am primit prin poșta o ordonanța prin care procurorul dispune renunțarea la urmarirea penală date fiind imprejurarile, faptul ca nu aveam antecedente penale etc.
Am fost chemat acum o saptamana la tribunal pentru decizia judecatorului dar nu mi a spus nimic concret. Totodata tin sa mentionez ca eu am fost singurul din cei 3 care s a prezentat, a platit cheltuielile judiciare si a depus chitanta la grefierul DIICOT. Dosarul avand acum ca obiect pe site-ul tribunalului confirmare renuntare urmarire penale art. 318 alin. 12 + art. 315 CPP.
Tot pe site apare,ceea ce judecatorul nu mi a transmis atunci si nici prin posta inca nu am primit nimic, ca document : Incheiere - Amanare initiala a pronuntarii pana la 27.01.2022, banuind ca am fost citat sa ma prezint iar la tribunal in data respectiva. Astept sa ma duc sa vad care i treaba, dar voiam sa va intreb daca mai este vreo șansa sa fiu condamnat chiar si cu amenda penală(fapt care mi ar aparea in cazier) dat fiind faptul ca eu mi am indeplinit obligatiile si deja am platit cheltuielile judiciare, precum si depunerea chitantei. Tin sa mai mentionez ca psihologul ANTIDROG nu a considerat ca este nevoie sa ne introduca intr un program de reabilitare . Va intreb deoarece daca voi avea cazierul patat sunt sanse mari sa fiu dat afara de la munca. Si pe langa asta credeti ca e nevoie sa merg de data aceasta cu un avocat la urmatoarea infățișare ? Multumesc anticipat si as aprecia enorm daca as putea primi un raspuns util. Va doresc o zi buna tuturor.
Buna ziua!

Nu mai este nevoie sa va prezentati in instanta.
Pe portalul instantei este mentionat ca se amana pronuntarea la o alta data, iar solutia va fi afisata pe aceeasi pagina, urmand sa o primiti si acasa dupa ceva timp

Legat de solutia data de judecator, trebuie sa asteptati sa vedeti daca instanta va confirma sau va respinge propunerea parchetului.
Pai si daca m as prezenta cu un avocat, avand in vedere ca am si unele lucruri care zic eu ca se considera reabilitare nu as avea sanse mai mari ca judecatorul sa accepte cererea DIICOT? Multumesc pentru raspuns.
Dosarul dvs a ramas in pronuntare, ceea ce inseamna ca nu se mai poate discuta nimic in el. Judecatorul se va pronunta in camera de consiliu, iar nu in sedinta.
S-a amanat pronuntarea pentru ca judecatorul, probabil, nu a avut timp din cauza volumului mare de dosare sa pronunte solutia.

Apararea la care va ganditi acum trebuia facuta la termenul la care v-ati prezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu marijuana in septembrie, ulterior chemat la ... Ghostemane Ghostemane Am fost prins cu marijuana in septembrie, ulterior chemat la sediul diicot si la centrul antidrog. Am primit citatie sa ma prezint astazi la tribunal la ora ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Detinere de droguri de mare risc Droid95 Droid95 Buna ziua, am fost prin la un festival cu droguri de mare risc (2g de prafuri- speed mai exact) Le am achizitionat din interiorul festivalului. Unul dintre ... (vezi toată discuția)