avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Mama vrea sa schimbe domiciliul din jud ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Mama vrea sa schimbe domiciliul din jud bihor la arad. ...

Buna ziua!
Mama vrea sa schimbe domiciliul din jud bihor la arad.
Are pensie de 1300 si pensie de handicapat grad 2.
Se poate intampla sa primeasca mai putin sau sa-i taie pensia de handicap?

Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 18:51, 18 Ianuarie 2022
La schimbarea domiciliului in alt judet. dosarul de handicap trebuie transferat in judetul de domiciliu nou, plata indemnizatiei de handicap inceteaza de la vechiul judet o data cu schimbarea domiciliului, urmand ca reevaluarea sa se faca la noul domiciliu si plata tot de acolo nu pierdeti nimic. Pentru pensie acelasi lucru trebuie cerere de transfer dosar in noul judet de domiciliu si aici se va emite o noua decizie de pensie cu aceleasi drepturi banesti. Pot fi diferente de plus sau minus cativa lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar indemnizatie Octavian3d Octavian3d Buna ziua, in cazul respingeri dosarului de indemnizatie crestere copil pe motiv ca avem adrese in judete diferite (arad si timis)si eu am depus pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu in alt judet - este obligatoriu transferul ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Schimbare domiciliu in alt judet - este obligatoriu transferul dosarului de pensie in noul judet de domiciliu? Daca da, imi puteti indica, va rog, actul ... (vezi toată discuția)
Pensionar schimbare domiciliu in alt judet psorinp psorinp la schimbarea domiciliului in alt judet la a doua casa proprietate sunt obligat de lege sa cer si mutarea dosarului de pensie de la judetul unde am avut vechiu ... (vezi toată discuția)