avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, un prieten a primit poprire pe salariu ,el ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, un prieten a primit poprire pe salariu ,el fiind ...

Buna seara, un prieten a primit poprire pe salariu ,el fiind girant pt altcineva. De curand I s-a interzis folosirea autoturismului de catre executor. Ce drepturi are,avand in vedere ca cel datornic nu are de gand sa achite datoria? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:49, 21 Ianuarie 2022
Să achite datoria, dacă poate, iar apoi să se îndrepte împotriva debitorului girat.
În rest are aceleași drepturi și obligații în dosarul execuționat ca și persoana pe care a girat-o, poate face contestație la executare, i se poate popri salariul, conturile bancare, i se poate sechestra mașina, așa cum s-a și întâmplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta retinerea din salariu? INOTT INOTT buna ziua , chiar daca am mai citit cate ceva despre acest subiect as vrea totusi sa ma ajutati cu niste lamuriri, pentru care va multumesc anticipat> 1. ... (vezi toată discuția)
Executare silita giranti eussebio eussebio Buna ziua! In 2006 am girat o persoana pentru obtinerea unui credit la un C.A.R., acesta nu a mai platit ratele, iar un executor judecatoresc mi-a instituit ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)