avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Vreau sa dau statul roman in judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Vreau sa dau statul roman in judecata pentru situatia in ...

Buna ziua!

Vreau sa dau statul in judecata pentru situatia in care ma aflu. Am ajuns jos din toate punctele de vedere. :(

Sunt persoana cu dizabilitati din nastere (malpraxis medical - nimeni nu a platit pentru asta) si vreau sa lucrez intr-o institutie publica si sunt discriminat pe baza de sex si dizabilitate. In mediul privat sunt considerat expirat datorita varstei si nu ma vad lucrand decat intr-o institutie publica dar...pile, cunostinte, relatii....m-am saturat de cate concursuri am dat si am fost respins dupa ce am luat proba scrisa, proba interviu si nimeni nu vrea sa auda de actiuni pozitive/afirmative din OG 137/2000 si legea 202/2002 pentru ca sunt barbat si cu dizabilitati
Vreau sa muncesc (de 7 luni sunt fara job) nu sa primesc pomenile statului ca nu ma ajuta sa supravietuiesc mai ales ca am si 2 copii mici.
Am facut si plangeri la parchet pentru abuz in serviciu al functionarilor care au atributii de control privind respectarea alin 6 art 78 din legea 448/2006 dar sunt in curs de desfasurare anchetele.
Am facut plangeri si la CNCD pentru discriminare....dar vad ca institutia respectiva este ocupata cu persoanele publice nu si cu muritorii de rand.

Am facut sesizari la guvern, parlament, presedintie, agentia de protectie a persoanelor cu handicap, ministerul muncii, ANFP....si degeaba teza 1 alin 6 art 78 din legea 448/2006 este in favoarea mea dar nu vrea nimeni sa o respecte. Nimeni nu face nimic. Un aliniat dintr-un act normativ care nu a fost pus in aplicare niciodata din 2017.

In concluzie, am nevoie de un avocat ca sunt extrem de suparat pe statul roman ca sunt in situatia asta din cauza sistemului romanesc.
Vreau sa cer despagubiri materiale si morale ca nu am alta solutie de supravietuire, eu si copiii mei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:08, 19 Ianuarie 2022
Buna ziua,
Pe forum nu se pot face recomandari asa ca... fie alegeti un avocat din lista de mai jos ci contacta, fie unul din baroul de domiciliu, fie recomanda de rude/prietenii..., fie cauta unul pe net conform spetei dvs.
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta discriminare licitatie publica ContSters169678 ContSters169678 O societate SRL infiintata de persoane cu dizabilitati si care are salariati numai persoane cu dizabilitati, autorizata ca unitate protejata conform L 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Discriminare privind acordarea de scutire pe mijloacele de transport public IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Sunt in posesia unui raspuns al CNCD , de unde constat ca este inventata necesitatea existantei cumulului urmatoarelor conditii ... : ” 1. ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi de discriminare? ContSters152900 ContSters152900 Buna ziua, Acolo unde lucrez erau 3 posturi asemanatoare.S-a desfiintat unul si din cei trei salariati,eu am fost mutata,fara sa stiu din ce motiv ,in alta ... (vezi toată discuția)