Bună ziua, sunt o mama singură într-o situație disperată. Ieri am fost anunțata de proprietară că am timp până la sfârșitul lunii pentru a părăsi locuința. Motivul este că am întârziat cu plata la facturi din cauza faptului că dânsa a schimbat furnizorii la energie și gaze iar facturile mi s-au suprapus. Vă rog să îmi dați un sfat ce pot să fac să nu ajung în stradă. Poate să mă dea afară în situația în care există un contract neînregistrat? Mulțumesc
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu mai exista obligativitatea inregistrarii contractelor de locatiune
Locatorul ,pentru motive intemeiate poate obtine hotarare judecatoreasca favorabila,dar motivul precizat de dv de suprapunere facturi utilitati nu poate fi apreciat temei legal
fun_fun
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obtinerea unei hotarari judecatoresti de catre proprietar implica cheltuieli judiciare, printre care onorariu de avocat care este o suma substantiala.
Cine pierde procesul, e obligat la plata cheltuielilor de judecata, iar eu nu m-as risca la asa ceva.
Ca urmare, la fel cu userul de mai sus, va recomand sa platiti facturile si sa va intelegeti cu proprietarul. Nu numai pt ca facturile reprezinta cheltuielile dvs, , pt ca se adauga penalitati, dar si pt ca, la un moment dat, furnizorii va pot intrerupe serviciile, solicitand taxe pentru reluarea furnizarii lor.. Deci cheltuieli mai mari si plati pe care le veti efectua oricum, chiar daca proprietarul nu va evacueaza.