avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acum cateva luni am avut o firma pe numele meu care ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acum cateva luni am avut o firma pe numele meu care ulterior a fost cedata unei alte persoane.

Buna ziua! Acum cateva luni am avut o firma pe numele meu si anume un bar care ulterior a fost cedata unei alte persoane. Persoana respectiva apoi a inchis firma si i au ramas restante catre anumiti furnizori. Toti agentii , furnizorii ma contacteaza pe mine si imi spun ca urmeaza sa predea datoriiile catre executori si eu voi fi trasa la raspundere deoarece eu am incheiat contractele cu ei, dar firma este inchisa. Este adevarat? Ce as putea sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:47, 21 Ianuarie 2022
Trebuie sa dati detalii referitoare la ceea ce dumneavoastra ati scris ca "a fost cedata unei alte persoane". Adica daca ati avut un srl (pe care era organizat si se desfasura activitatea acelui bar), de exemplu, si ati vandut partile sociale detinute de dumneavoastra la acel srl catre acea alta persoana, si tot procesul acesta a fost facut asa cum trebuie la registrul comertului, acea alta persoana cand a cumparat partile sociale (adica firma) a preluat atat activul cat si pasivul adica si datoriile existente la data semnarii actelor de cuparare. Deci in acest caz nu mai raspundeti dumneavoastra ci doar acea persoana ca asociat unic la acea firma (srl) la aceasta data cand a fost inchisa firma, cum trebuie sa apara in evidentele registrului comertului .
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma irina lll irina lll am nevoie de un sfat, fratele meu a cedat firma pentruca nu mai putea sa o sustina, la registrul comertului si cu act notarial, noul administrator a preluat ... (vezi toată discuția)
Cedare firma Floriceldavid Floriceldavid Bună ziua numele meu este Florentina am avut o firma cu caracter de prelucrare a lemnului și producerea de mobila SC MOBILA CASA RADU SRL și în anul 2018 ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat MARIA_O MARIA_O Asociatul unic si administratorul unei societati a decedat. Mostenitorii nu vor sa continue activitatea. Societatea are un stoc de marfa mare scriptic dar ... (vezi toată discuția)