avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua din nou, acum aproape 5 luni m-am ales cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua din nou, acum aproape 5 luni m-am ales cu dosar penal ...

Buna ziua din nou, acum aproape 5 luni m-am ales cu dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului. Pe data de 22.12 dosarul a ajuns in instanta, mi-am recunoscut complet fapta, mi-am luat avocat, dar pe portal imi apar 2 dosare dintre care unul cu "a1" la sfarsit la care scrie "masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara", l-am rugat pe avocat sa ma ajute sa grabim procesul si mi-a trimis o declaratie pe care am trimis-o personal judecatoriei in care am spus ca nu am cereri si exceptii de formulat si in care am cerut ca procedura sa se desfasoare in forma simplificata de recunoastere a vinovatiei urmand a fi asistat de aparator ales. Acum am 2 intrebari ..Cam cat credeti ca va mai dura pana sa ajung la judecata initiala, pentru ca efectiv nu mai pot dormi noaptea si am senzatia ca o iau razna pe zi ce trece....si a 2-a : cam care credeti ca sunt sansele sa obtin o amanare a aplicarii pedepsei la o alcoolemie de 1.78 in sange, fara accident, fara victima, am incredere in avocatul meu ,el crede ca ar putea sa imi obtina asta avand in vedere circumstatele reale si personale, dar mi-ar prinde bine sa mai aud niste pareri. Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
socratev, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce o sa primiti incheierea din camera preliminara si aceasta o sa ramana definitiva, o sa fie stabilit termen pe fondul cauzei.
In ceea ce priveste sansele dvs sa obtineti o solutie de amanarea aplicarii pedepsei, avocatul dvs este cel in masura sa va raspunda, cunoscand actele dosarului.
Va multumesc mult pentru raspuns intebarea era alta, dar m-am exprimat gresit, in rechizitoriul primit scria ca am 20 de zile pentru a formula cereri si exceptii si pt a imi alege un avocat sau voi primi din oficiu. Mi-am ales un avocat , am trimis cerea in care am spus ca nu am de formulat cereri si exceptii, am primit confirmare ca au primit cererea, intrebarea era de fapt urmatoarea : se va incheia camera preliminara la expirarea celor 20 de zile ? Sau nu este obligatoriu ? Inca o data va multumesc !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dupa ce o sa primiti incheierea din camera preliminara si aceasta o sa ramana definitiva, o sa fie stabilit termen pe fondul cauzei.
In ceea ce priveste sansele dvs sa obtineti o solutie de amanarea aplicarii pedepsei, avocatul dvs este cel in masura sa va raspunda, cunoscand actele dosarului.

Trebuie sa treaca termenul si sa primiti incheierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri si exceptii dispuse de camera preliminară Misincageorge251 Misincageorge251 Am un dosar penal pentru conducerea sub influenta băuturilor alcoolice,în iulie trebuie sa ma prezint pentru măsuri si excepții etc,adică dosarul cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! puteți sa ma ajutați va rog cu un răspuns, am ... George185 George185 Buna seara! Puteți sa ma ajutați va rog cu un răspuns, am fost prin fără permis și am avut prima ședință la camera preliminară, am primit plicul ca ... (vezi toată discuția)
Lamurire masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Ce inseamna mai exact: - obiectul dosarului: masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara in calitate de inculpat? - ... (vezi toată discuția)