avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu pământul de sub casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu pământul de sub casă

Bună ziua,
Am o rugăminte, dacă mă puteți ajuta cu ce se poate face în următoarea situație. Părinții mei au cumpărat o casa în anul 1974 și am descoperit recent ca terenul pe care este situata casa figurează în CF pe numele vânzătorului, care este cetățean maghiar și despre care noi nu mai deținem nici o informație.
Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
clraca, utilizator
Cel mai recent răspuns: clraca , utilizator 18:26, 21 Ianuarie 2022
Dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Decretul lege 115 din 1938 se poate cere instanței de judecată să constate că au dobândit terenul prin uzucapiune. Trebuie să fi trecut 20 de ani de la decesul proprietarului tabular - cetățeanul maghiar.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura uzucapiune crilodeea crilodeea Buna ziua! Azi dimineata in instanta doamna judecatoare m-a pus sa fac note scrise referitoare la procedura de judecare a uzucapiunii :O Ce parere am ca mai ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe dl 115/1938 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin CONTRACT de mana, tatal meu a cumparat o casa cu terenul aferent, in care locuim ... (vezi toată discuția)