Copii majori ai iubitului si-au primit mostenirea legal. Fosta sotie, mama copiilor este decedata, s-a dezbatut succesiunea.
1. Ce trebuie facut pentru ca iubitul, concubinul sa ma mosteneasca (fara a ma casatori)?
2. Ce trebuie facut ca la o eventuala casatorie, cu acesta, sa ma mosteneasca doar el, fara copii sai - care si-au primit partea de fel.
3. ce trebuie facut ca dupa moartea ambilor, a mea si a concubinului sa donez totul unui centru ales.
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate primi o moștenire cătâ vreme nu a murit cel despre a cărui moștenire este vorba.
Copiii au primit moștenirea mamei lor, iar nu a tatalui lor (viu și neîngropat încă)
Cu tatăl lor or fi încheiat vreun act între vii (partaj) care nu are nimic de a face cu ceea ce vor primi ei din moștenirea tatălui lor la vremea când va muri.
Orice se va găsi în patrimoniul lui la data decesului va fi moștenit de copiii lui. (îndiferent ce „parte” credeți că și-or fi primit pe vremea când trăia).
Concubinii nu se moștenesc unul pe altul. (nu prin moștenire legală)
Dacă vreți ca iubitul/concubinul dvs. să vă moștenească, atunci trebuie să-i lăsați un testament (moștenire testamentară).
Copiii lui nu vă vor moșteni pe dvs. pentru că nu sunt rude cu dvs. indiferent dacă vă veți căsătoriți sau nu cu tatăl lor.
Dar orice se va găsi în patrimoniul tatălui lor la data decesului său (înclusiv ceea ce i-ați lăsat dvs. prin testament/ceea ce va moșteni de la dvs., dacă vă supraviețuiește) va fi moștenit de copiii lui.
Testamentul devine caduc, dacă beneficiarul testamentului (iubitul/concubinul în speță) decedează înaintea testatorului. (a dvs. în speță)
Punctul 3, lăsați-l pentru vremea când vă veți simți mai aproape de groapă.