avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport cu domiciliu in Italia expirat. Pentru ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport cu domiciliu in Italia expirat. Pentru reinoirea acestuia ...

Pasaport cu domiciliu in Italia expirat. Pentru reinoirea acestuia am nevoie de mentiuni pe certificat de nastere,si daca da,unde ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:29, 21 Ianuarie 2022
Pentru emiterea unui nou pasaport romanesc va puteti adresa consulatului Roman din tara unde va aflati. Daca vi se solicita transcrierea certificatului de nastere sau efectuarea unor mentiuni pe acesta, va trebui sa va deplasati in tara si sa solicitati institutiei emitente efectuarea respectivelor proceduri.
Va multumesc.eu oricum merg in Romania pe 5-02 doream sa stiu daca este nevoe de aceste mentiun ca sa pot pregati din timp aceste docum.si unde sa merg.
Nu este necesara efectuarea de mentiuni pe certificatul de nastere daca locuiti in alta tara sau aveti alt domiciliu. Va este necesara doar schimbarea pasaportului, acest lucru il puteti face fie la consulatul Romana din tara unde va aflati, ori la sosirea in tara, la serviciul comunitar pentru emiterea pasapoartelor din raza teritoriala unde v-a fost emis acel pasaport pentru a putea solicita preschimbarea.
Va multimesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. puteti face dovada statutului civil nu aveti nevoie de alte documente decat cele prevazute de lege si anume certif. de nastere, casatorie, deces, sentinta divort, toate in limba romana. Daca de exemplu de la eliberarea pasaportului crds ati divortat in strainatate e clar ca aveti nevoie de certificatul de casatorie pe care sa aveti inscrisa mentiunea de divort. Fiti mai explicit daca doriti sa va ajutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre cetatean roman si cetatean american nascut in romania Capshuna Capshuna Bun gasit tuturor, iata situatia, eu cetatean american dar si roman (nascuta fiind in Ro) vreau sa ma casatoresc cu un barbat cetatean roman. Inteleg ca pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)