Mama mea a vandut un apartament cumnatei mele. La momentul vanzarii mama era diagnosticata cu Alzheimer. Mama a decedat in 2017. Am aflat despre aceasta vanzare recent. Am posibilitatea si care sunt sansele sa merg in instanta pentru ca este clar ca la momentul vanzarii mama nu avea capacitate. Am toate actele doveditoare, diagnostic.
Ar trebui sa existe o expertiza psihiatrica care sa faca referire la discernamant intrucat in practica judiciara au fost instante care au apreciat diferit. Este la latitudinea instantei sa considere viciat consimtamantul unei persoane sau asupra discenramantului celui care sufera de boala Alzeimer (gravitatea bolii difera si de gradul de handicap in care a fost incadrata boala, daca este recuperabila, nerecuperabila, etc) in functie de situatia concreta si de probatoriile administrate. In principal discernamantul trebuie verificat prin expertiza psihiatrica de specialitate iar acest lucru nu mai este posibil , persoana vizata fiind decedata. Pentru o indrumare pertinenta si avizata trebuie consultat dosarul medical si o discutie de principiu inainte de a initia un demers in instanta.
ContSters396991
Se poate dispune o măsură de siguranță cu caracter medical dacă suspectul/inculpatul nu este diagnosticat cu vreo boală mintală și nu este consumator ... (vezi toată discuția)