Din cum ati descris lucrurile, inteleg ca politistii doresc sa incadreze fapta pe art. 196 CP. In acest caz, avand 5 zile de ingrijiri medicale, fapta nu reprezinta infractiune.
Insa, din cum ati zis ca s-a intamplat accidentul, personal, consider ca fapta s-ar putea incadra pe art. 193. Si puteti face si dvs o plangere prealabila.
De asemenea, daca va intereseaza doar sa va recuperati prejudiciul, puteti sa faceti doar actiunea civila pentru despagubirea prejudiciului.
claudia.claudia.claudia a scris:
Chiar daca am avut doar 5 zile concediu medical pot sa ma constitui parte civila? M-ai imi era necesar concediu medical, dar nu imi permit sa lipsesc de la servici . Iar la politie nu a vrut sa imi accepte nici o dovada, nici concediul medical, doar Rezultatul IML si tot imi accentua ca daca nu sunt 90 de zile ingrijiri medicale , nu are rist sa ii faca dosar penal, in conditiile in care la spital mi -a spus ca ii face dosar penal .
Am cerut si filmarile de pe camerele video , dar nu am fost luata in seama. Am simtit ca si cum nu ar conta ca este vina esclusiva a conducatoarei auto si daca se poate peste 90 de zile i se da permisul si poate conduce la fel de bine ca si pana acum.
Multumesc mult .