avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am fost victima unui accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am fost victima unui accident de circulatie, ca si ...

Buna ziua,
Am fost victima unui accident de circulatie, ca si pieton, pe trecerea de pietoni. Un taxi oprit la trecere pentru a ceda trecerea pietonilor. a pornit exact candam ajuns la mijlocul trecerii, m-a luat pe capota si am cazut pe carosabil lovindu-ma la coloana, cervical si lombar, femur, genunchi. Deoarece nu a oprit m-am vazut nevoita sa ma ridica cu dureri in tot corpul si sa alerg dupa masina, am ajuns-o si i-am deschis portiera, a spus ca nu m-a vazut si a tras pe dreapta. Am chemat politia, politia a chemat ambulanta, am fost dusa la UPU , din investigari a reiesit ca nu am fracturi, am doar contuzii. Politistul care m-a insotit la spital a spus ca i-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Am fost la IML, am aratat contuziile, dar fiindca nu erau vanatai mari, inflamatiile oaselor nu a contat si mi-a dat 5 zile de ingrijiri medicale. Apoi am fost chemata la politie sa depun declaratia, am aflat numele conducatorului auto, care nici macar nu m-a intrebat atunci daca ma simt bine sau sa isis ceara scuze macar. De la politie mi s-a spus ca , deoarece nu am 90 de zile ingrijiri medicale, dosarul va fi clasat. am aflat ca , conducatorul auto cu 5 zile inainte a mai fost implicat intr-un accident.
Ce pot face in acest caz, astefl incat conducatorul auto sa fie tras la raspundere, in plus in cadere mi s-a spart si telefonul care valoreaza undeva pana in 1200 lei, cum pot cere daune morale si materiale pentru trauma suferita, pentru loviturile care inca dupa 3 saptamani imi creaza probleme la mers, la stat pe scaun, am stat in medical 5 zile si am pierdut la salar.
Atitudinea conducatorului auto - cu atat mai mult cu cat era o femeie la volanul taxi - a fost efectiv inumana, puteam sa am fracturi sau o hemoragie interna si fiind pusa in situatia sa alerg dupa masina sa o opresc putea sa imi puna viata in pericol, nici macar nu si-a cerut scuze, nici macar sa ma intrebe unde m-am lovit .... sau daca nu ma puteam ridica de jos , efectiv parasea locul accidentului.

Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:33, 25 Ianuarie 2022
Intentia ei a fost sa plece de la locul accidentului, probabil din cauza faptului ca inainte cu cateva zile a mai avut un accident. Nu cred ca nu m-a vazut ca m-a luat pe capota si am cazut pe asfalt. Ea asta a sustinut ca nu m-a vazut ca se uita in partea stanga, nu inteleg cum sa te uiti in partea stanga si sa pornesti de pe loc inainte de o trecere de pietoni.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. spuneti ca ar fi fost necesare mai multe zile de concediul medical dar nu ati luat concediul medical fiindca nu doreati sa lipsiti de la serviciu.Prin urmare ati apreciat ca ati suferit vatamari serioase, in caz contrar ati fi luat concediul medical pentru ingrijiri medicale.Problema este ca politia poate lungii cercetarea mult timp poate chiar ani.Dar nimic nu va impiedica sa va constituiti parte civila cu pretentiile banesti pe care le aveti si sa faceti plingere prealabila si in paralel sau dupa finalizarea dosarului penal sa faceti o actiune la instanta civila in pretentii.Culpa este dovedita prin accidentarea pe trecerea de pietoni va ramine sa demonstrati cu probe paguba suferita in urma accidentarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - ce pot sa fac? Klaus Klein Klaus Klein Buna seara! Am o problema legata de un accident rutier. In luna octombrie am fost accidentat pe trecerea de pietoni de un conducator auto in varsta de 86 de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)